Home»FAQ

FAQs

De meest gestelde vragen… en de antwoorden.

Mijn Gouden Plaat is uiteraard geen officiële erkenning van één of andere instantie, maar een geweldige waardering om een prestatie of gebeurtenis te vieren. Bijvoorbeeld voor de lancering van je song of album, het aantal behaalde streams van je muziek of podcast, een trouwerij, verjaardag of een jubileum… het zijn vaak persoonlijke mijlpalen die ermee beloond worden.

Om de award er zo fraai mogelijk uit te laten zien gebruiken we een originele ‘oldskool’ 45 toeren single uit het vorig millennium.  Na een speciaal badje en een ‘goud’ coating (de plaat is dus niet geprint) kan hij daarna aan z’n tweede leven beginnen.

De platen verwerken we in zogenaamde Thema platen en Custom-made platen. Thema platen gaan op basis van templates waardoor de vormgeving vastligt. Bij Custom-made platen ligt de opmaak helemaal open.

Doordat we willekeurige singles gebruiken vinden wij het in ieder geval een geweldige gedachte dat een Luv, Heino, The Shorts, Vanessa en James Last single (alsnog) iemand enorm blij maakt.

Het kortste antwoord hierop is productietijd.

Inmiddels hebben we 4 Thema platen. De klassiek ogende Seventies (die je hiernaast ziet). En de Nerdyman, Heavyduty en Cupido.
Om één van deze Thema’s te maken gebruiken we verschillende programma’s met templates die we hiervoor hebben ontwikkeld. De vormgeving staat bij ieder thema hierdoor op een vaste plaats en kan niet gewijzigd worden. Maar uiteraard de teksten wel. En naast de aangeleverde info (artiest, songtitel, etc.) is het mogelijk om een eigen afbeelding op de plek van de hoes te plaatsen.

Een Standaard Custom-made (of de Plexi Custom-Made) plaat is een persoonlijker ‘plaat-op-maat’ dan een Thema plaat; gewoonweg omdat de vormgeving nog helemaal open ligt.
Bij een Custom-made kun je dus ook meerdere bestanden (en/of logo’s) aanleveren die we verwerken in de achtergrond en het label.
Hier zal de kwaliteit van het aangeleverde materiaal van invloed op de vormgeving. Een kleine, lage resolutie afbeelding zullen we bijvoorbeeld niet als complete achtergrond gebruiken. We zullen dit soort ‘problemen’ zoveel mogelijk vooraf proberen te tackelen zodat we altijd weer een fraai ontwerp kunnen presenteren. De benodigde productietijd zit dus voornamelijk in het ontwerp; dat is maatwerk.

Bij elkaar gemiddeld 5 werkdagen.
Wij streven ernaar om binnen 24 uur een eerste proef naar je te mailen zodat we, na eventuele correctieronden, binnen twee werkdagen een goedkeuring kunnen verwachten op het uiteindelijke ontwerp. Vanaf dat moment kunnen wij (op dag drie) de plaat daadwerkelijk gaan maken en aanbieden bij de post. De verzending duurt dan nog ongeveer twee werkdagen.

Na je bestelling ontvang je een link naar ons formulier waar je het nodige tekst- en beeldmateriaal naar toe kunt sturen. Je kunt er zaken invullen zoals songtitel, artiest, producer, de schrijver, de oorkonde, etc. Ook kun je eventuele opmerkingen of wensen doorgeven.
Met die gegevens kunnen wij aan de slag om een eerste proef te maken. Dat voorbeeld krijg je overigens binnen 24 uur in je mailbox. Hierna volgt een correctiefase die we herhalen totdat je uiteindelijk tevreden bent. Daarna gaan we de plaat  maken en verzenden.

Ja, dat is mogelijk. Je krijgt na je bestelling een link waar je de plaatgegevens kunt invullen. Daar kun je ook een afbeelding meesturen. Wij plaatsen die dan op de plek waar het hoesje staat; zonder meerkosten.
Heb je nog andere wensen?
Dan kunnen wij die tegen dtp tarief (€ 8,75 per 10 minuten) voor je uitvoeren.
Heb je nog meer wensen?
Dan ben je met een Custom-made ‘plaat op maat’ gewoonweg goedkoper uit.

Voordat de CD zijn intrede deed werd muziek in het vorig millennium uitgebracht op vinyl. Dat ging op een LP van 12 inch (ongeveer 30 cm) waar meerdere nummers van de artiest op stonden; het zogenaamde ‘album’. Singles hadden een formaat van 7 inch (ongeveer 18 cm) waar de top 40 hits op terecht kwamen. Van de meeste artiesten kwam eerst de hit (of meerdere hits) op single uit en daarna pas het album. Sommige ‘one day hit wonders’ zijn ook alleen op single uitgebracht.
Een single en een lp hadden allebei een label die in diameter beiden even groot zijn. Een single had meestal wel weer een groter gat in het midden; oorspronkelijk bedoeld voor platenwisselaars (denk bijvoorbeeld aan een jukebox). Om deze op je eigen pick-up, platenspeler of draaitafel af te draaien had je weer een zogenaamde adapter nodig.

Als basis gebruiken wij dus een originele vinyl single. Die verwerken we uiteindelijk in een lijst van 32,6 cm hoog bij 23,8 cm breed. Deze lijst heeft de mogelijkheid om op te hangen of neer te zetten met een standaard. We hebben ook een Plexi Custom-made uitvoering van 37 cm x 26 cm. Die oogt meteen een heel stuk groter omdat de hele lijst tevens de award is.

Voorlopig nog niet. We gebruiken nu dus nog alleen single formaten voor Mijn Gouden Plaat.
De productie- en verzendkosten voor een LP liggen ten eerste een flink stuk hoger. Daarnaast heb je voor verzending al snel een verpakkingsformaat van 50 x 70 cm nodig. Ondanks de platen goed worden verpakt met schokwerend materiaal ontstaan er te vaak, te veel problemen tijdens het transport waardoor platen kapot aankomen.

Nee. We verzenden enkel in Nederland en naar België. (Toch een beetje buitenland dan…)

Nee. We sturen geen losse gouden platen als ‘deelfabricaat’ op.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Wil je meer weten? Zoek dan even contact. Mail even via ons contactformulier of bel met 06 51905434. We helpen je graag verder.

×