Home»FAQ

FAQs

De meest gestelde vragen… en de antwoorden.

Mijn Gouden Plaat is uiteraard geen officiële erkenning van één of andere instantie, maar een geweldige waardering om een prestatie, resultaat of gebeurtenis te vieren. Bijvoorbeeld voor de lancering van je song of album, het aantal behaalde streams van je muziek of podcast, een trouwerij, verjaardag of een jubileum… het zijn vaak persoonlijke mijlpalen die ermee beloond worden.
Om de award er zo fraai mogelijk uit te laten zien gebruiken we een originele ‘oldskool’ 45 toeren single uit het vorig millennium.  Na een speciaal badje en een ‘goud’ coating (de plaat is dus niet geprint) kan hij daarna aan z’n tweede leven beginnen.
De platen worden verwerkt in zogenaamde Thema platen en Custom-made platen.
Thema platen zijn op basis van templates waarbij je vrij bent om de tekstonderdelen geheel naar wens in te vullen. Bij Custom-made platen gaan we een stuk verder en ligt de opmaak open. We verwerken met name het geleverde beeldmateriaal in één fraai vormgegeven maatwerk product.

Doordat we willekeurige singles gebruiken vinden wij het in ieder geval een geweldige gedachte dat een Luv, Heino of James Last single alsnog iemand enorm blij maakt. (Wist je overigens dat een officiële gouden plaat ook nooit de plaat van dezelfde artiest is…)

Het antwoord hierop is productietijd.
Om een Thema gouden plaat te maken maken we gebruik van het sjabloon die we voor dat thema hebben ontwikkeld. De vormgeving staat op een vaste plek zodat we binnen het thema de plaat kunnen personaliseren.
Een Custom-made plaat heeft zo’n drie keer meer aan productietijd nodig omdat de aangeleverde bestanden verwerkt worden over het gehele uiterlijk.

Bij een Custom-made plaat (zie de afbeeldingen) worden foto’s en/of logo’s verwerkt in het label, de achtergrond en het hoesje. Daarnaast kunnen alle teksten naar wens aangepast worden worden.

Ja, dat is mogelijk. Als je een vierkante uitsnede van je foto naar ons meestuurt, plaatsen wij die op de plek waar het hoesje staat; zonder meerkosten. Heb je nog andere wensen? Dan kunnen wij die tegen dtp tarief (€ 8,75 per 10 minuten) voor je uitvoeren. Heb je nog meer wensen? Dan ben je met een Custom-made ‘plaat op maat’ goedkoper uit.

Muziek werd in het vorig millennium veelal uitgebracht op vinyl. Op een LP van 12 inch (ongeveer 30 cm) stonden meerdere nummers van de artiest; het zogenaamde ‘album’. Singles hadden een formaat van 7 inch (ongeveer 18 cm) waar de top 40 hits op terecht kwamen. Van de meeste artiesten kwam eerst de hit (of meerdere hits) op single uit en daarna pas het album. Sommige ‘one day hit wonders’ zijn dus alleen op single uitgebracht.
Een single en een lp hadden allebei een label die in diameter beiden even groot zijn. Een single had meestal wel een groter gat in het midden; oorspronkelijk bedoeld voor platenwisselaars (denk bijvoorbeeld aan een jukebox). Om deze op je eigen pick-up, platenspeler of draaitafel af te draaien had je weer een zogenaamde adapter nodig.

Als basis gebruiken wij dus een originele vinyl single. Die gaat uiteindelijk in een lijst van 32,6 cm hoog bij 23,8 cm breed. Deze lijst heeft de mogelijkheid om op te hangen of neer te zetten met een standaard. Binnenkort is er ook een custom-made plaat in plexiglas verkrijgbaar van 26 x 37 cm hoog.

We gebruiken voorlopig nog alleen single formaten voor Mijn Gouden Plaat.
De productie- en verzendkosten voor een LP liggen namelijk een flink stuk hoger. En voor die verzending heb je al snel een verpakkingsformaat van 50 x 70 cm nodig. De ervaring leert dat dit te vaak problemen geeft tijdens het transport.

Na uw bestelling krijgt u van ons een link waar u de benodigde gegevens kunt invullen. Zoals de songtitel, de artiest, de producer, etc. Daarna gaan wij aan de slag om de eerste proef te maken.

Bij elkaar 5 werkdagen. Wij streven ernaar om binnen 36 uur een eerste proef naar je te mailen zodat we binnen 2 werkdagen een goedkeuring kunnen krijgen op het ontwerp.Vanaf dat moment kunnen wij de plaat daadwerkelijk maken en verzenden. Dat duurt ongeveer 3 werkdagen.

Nee. We verzenden enkel in Nederland en naar België. (Toch een beetje buitenland dan…)

We sturen geen losse gouden platen als ‘deelfabricaat’ op.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Zoek dan even contact. Mail even via ons contactformulier of bel met 06 51905434. We helpen je graag verder.

×