Home»FAQ

Naast de info die je in ‘Wat en Hoe’ kunt lezen, kun je hier nog wat aanvullende informatie, handige tips + tricks en inderdaad… de veelgestelde vragen vinden.

FAQs

De meest gestelde vragen… en de antwoorden.

Na je bestelling ontvang je een link naar ons formulier waar je je tekst- en beeldmateriaal naar toe kunt sturen. Dat zorgt er tevens voor dat je even nadenkt over wat je wilt aanleveren; zodat wij de juiste info binnen krijgen waarmee we aan de slag kunnen.
Je kunt er vrijblijvend de nodige zaken invullen voor zowel de Thema- als Custom-made awards. Zoals de songtitel, artiest, producer, de componist, de oorkonde, tijdsduur etc. Tevens kun je er aanwijzingen of wensen doorgeven waar we rekening mee moeten houden.

Met die gegevens en bestanden gaan we aan de slag om een eerste proef te maken, die je binnen 48 uur in je mail kunt verwachten.

Daarna volgt nog een eventuele correctiefase totdat je uiteindelijk helemaal tevreden bent, zodat we (na je definitieve akkoord) jouw award kunnen gaan maken en verzenden.

De meeste mensen willen graag op tijd hun Award in huis hebben. Spoedorders verstoren al snel de planning van die lopende orders die erdoor in de knel komen te zitten. Omdat we die orders net zo belangrijk vinden doen we dus geen spoedbestellingen.
Wat je wel kunt doen is even bellen/mailen om te overleggen; dan kunnen we de planning bekijken en wat er mogelijk is.

Zelf aanleveren is mogelijk bij een Custom-made Award. We hebben wel enige eisen waaraan je ontwerp moet voldoen.
Wat moet je doen…
• Als je even per mail overlegt welk formaat je wilt bestellen sturen we je de specs hiervan toe waarmee je aan de slag kunt.
• Als je ontwerp klaar is willen we een 300 dpi photoshop (psd) lagenbestand via wetransfer ontvangen op 100% van het formaat. (Het lagenbestand is er om kleine wijzigingen hier uit te kunnen uitvoeren.)
• Daarna gaan we jouw ontwerp naar onze workflow overzetten en volgt er een proef vanaf onze kant.
• Wanneer je uiteindelijk akkoord bent en een bestelling plaatst, gaan we de Award produceren.

– Indien nodig zullen we je vrijblijvend adviseren wat er in je ontwerp beter kan of waar je rekening mee kan houden.
– Ongewenste resultaten bij de productie (zoals bijvoorbeeld kleurafwijkingen) zijn voor eigen verantwoording.

Even nog dit… 
Als je geen grafische kennis hebt raden we je sterk aan om je materiaal op de gangbare manier toe te zenden zoals onder Wat en Hoe? te lezen valt. We hebben hier academisch geschoolde ontwerpers rondspringen die echt het beste uit jouw toegezonden materiaal weten te halen. Zij zijn hier dagelijks mee bezig en gespecialiseerd in het maken van de Awards. Je bent dus in goede handen en hebt controle over het eindresultaat. Wanneer je op het ontwerpvoorstel correcties hebt, voeren ze die uit totdat je tevreden en akkoord bent.

Je mag niet ongevraagd en/of zonder toestemming een afbeelding van je buurman gebruiken. En dus ook niet van Lady Gaga om er een Award mee te (laten) maken. Het is hetzelfde als iemand ongevraagd jouw hoofd van social media plukt en gaat gebruiken voor een verpakking. Daar rusten o.a. copyright- en portretrechten op.
Het gegeven zal sommige mensen nog steeds niet boeien, maar als je hoofd voor een sexspeeltje wordt gebruikt is het toch fijn dat die rechten er voor iedereen zijn.

We maken dus geen bestaande, danwel nieuwe Awards met (beeld)materiaal dat niet van jou kan zijn.

Speciaal voor de degenen die er alsnog aan denken om het zwijgzaam te proberen via een bestelling. Doe het niet. Als we twijfelen gaan we het aangeleverde materiaal checken. 
Ja maar… ‘Ik ben z’n grootste fan.’ ‘Goh, wat een gezeur.’ ‘Anderen doen het ook.’ ‘Ze vind het vast geen probleem.’ ‘Joh, het is alleen maar voor eigen gebruik.’
Voor dit type hardneckig mensch… Bij het uploaden van je tekst- en beeldmateriaal ben je altijd zelf verantwoordelijk voor datgene wat je ons aanlevert. Als wij over jouw bestelde Award terecht een keertje vragen krijgen van een platenmaatschappij, de fotograaf of artiest, etc… ben jij de sjaak. Want jij gaf ons opdracht om te werken met jouw gepikte beeldmateriaal.

Kijk voor meer info bij onze voorwaarden.

Thema Awards gaan op basis van templates waarbij de vormgeving vastligt. Het label op de single wordt tesamen met de oorkonde voorzien met jouw tekst. Daarnaast kan er één afbeelding geplaatst worden. Bij Custom-made Awards ligt het design (op het formaat na) helemaal open en gaan onze ontwerpers voor je aan de slag met jouw aangeleverde tekst- en beeldmateriaal om een awardwaardig design op maat te maken.

Op al onze producten wordt standaard een single geleverd (de  plaat is dus niet geprint). Hiervoor hergebruiken we originele ‘oldskool’ 45 toeren singles uit het vorig millennium die in een aantal lagen ‘goud’ wordt gecoat zodat hij aan z’n tweede leven kan beginnen. Het resultaat oogt als lichtglanzend matgoud.

Bij Custom-made Awards kan er tegen een meerprijs gekozen worden voor een schitterende high-end single (7″) of LP (12″). Deze zijn gelamineerd door middel van een gemetaliseerde goud- of platinumfolie van topkwaliteit.
De LP variant is alleen verkrijgbaar in ons grootste formaat; de FOUR.

Ondanks de plaat een belangrijk onderdeel is, blijft een topontwerp wat ons betreft de allerbelangrijkste factor bij een award. Om dit in optimale banen te leiden is een Custom-made ook inclusief de vormgeving. Ten eerste omdat we van huis uit gepassioneerde ontwerpers zijn die fraaie producten willen maken. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring om te weten aan welke technische eisen beeldmateriaal moet voldoen. We zien de mogelijkheden om er altijd het beste uit te kunnen halen.

Voor de helderheid… We maken uiteraard geen Awards na. Kijk voor meer info bij onze voorwaarden.

Voordat de CD zijn intrede deed werd muziek in het vorig millennium uitgebracht op vinyl. Dat ging op een LP van 12 inch (ongeveer 30 cm) waar meerdere nummers van de artiest op stonden; het zogenaamde ‘album’. Singles hadden een formaat van 7 inch (ongeveer 18 cm) waar de top 40 hits op terecht kwamen. Van de meeste artiesten kwam eerst de hit (of meerdere hits) op single uit en daarna pas het album. Sommige ‘one day hit wonders’ zijn ook alleen op single uitgebracht.

Een single en een lp hadden allebei een label die in diameter beiden even groot zijn. Een single had meestal wel weer een groter gat in het midden; oorspronkelijk bedoeld voor platenwisselaars (denk bijvoorbeeld aan een jukebox). Om deze op je eigen pick-up, platenspeler of draaitafel af te draaien had je weer een zogenaamde adapter nodig.

Als basis gebruiken wij dus een singleformaat die we in de volgende formaten verwerken:
Een Themaplaat heeft een zichtgrootte van 20 x 29 cm. De lijst meet 32,6 cm hoog bij 23,8 cm breed.
Een Themaplus heeft een zichtgrootte van 28,8 x 38,8 cm. De lijst meet 42,4 cm hoog bij 32,4 cm breed.
De One is 23 x 31,5 cm groot. De Two is 27 cm x 36 cm. De Three heeft een afmeting van 31,5 x 47 cm en de Four is 40 x 56 cm groot.
Alle (plexiglas) lijsten zijn voorzien van een ophanghaak.

Nee* Uiteraard mag iedereen zelf afwegen of het ontvangen van een award nu om de prestatie gaat, of op welke manier de plaat gemaakt is. Maar dat zit vaak tussen je oren. Wanneer mensen het verschil niet zien en/of vragen of ‘ie nou van echt goud is’ heb je immers hetzelfde eindresultaat.

Om een gouden plaat van 14, 18 of 24 karaats te maken heb je de moedermal nodig die wordt gebruikt bij het persen van vinylplaten. Deze mal is gemaakt van een metaalsoort en metaal kun je veredelen zoals dat mooi heet… Door middel van elektrolyse wordt er dus een flinterdun laagje koper, brons, goud of platina op de metalen mal aangebracht die deze truuk doet. Het kost zo’n 200 euro om één LP te vergulden.

Door de loop der jaren zijn er dus andere wegen ontwikkeld die naar dezelfde ‘look & feel’ leiden en goedkoper zijn. Wij leveren dus, naast onze standaardplaat, een schitterende high-end variant; zoals deze ook in Amerikaanse Awards worden verwerkt. Wat ons betreft zal de prestatie/waardering daar niet minder van worden.

*) Wil je alsnog meer info over een verguld exemplaar?
Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Nee, we leveren geen losse gouden platen aan.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Wil je meer weten? Zoek dan even contact. Mail even via ons contactformulier of bel met 06 51905434. We helpen je graag verder.

×