Home»FAQ

FAQs

De meest gestelde vragen… en de antwoorden.

Mijn Gouden Plaat maakt In-House awards om een prestatie of gebeurtenis te vieren. Bijvoorbeeld voor de lancering van je song of album, het aantal behaalde streams van je muziek of podcast, een trouwerij, verjaardag of jubileum… het zijn vaak persoonlijke mijlpalen die ermee beloond worden.

We hebben hiervoor zogenaamde Thema platen en Custom-made platen.

Themaplaten gaan op basis van templates waarbij de vormgeving vastligt. Bij de Customplaten ligt het design, op het formaat na, helemaal open en gaan onze ontwerpers voor je aan de slag om een zo fraai mogelijke award op maat te maken.

Voor de platen (her)gebruiken we als basis de originele ‘oldskool’ 45 toeren singles uit het vorig millennium. Na een speciale reiniging worden op de plaat meerdere lagen coating aangebracht waarna hij aan z’n tweede leven kan beginnen. (De plaat is dus niet geprint.) Het resultaat oogt als lichtglanzend matgoud.
Bij de custom-made platen kan er tegen meerprijs tevens gekozen worden voor onze high-end variant die gelamineerd is met een gemetalliserende goudfolie.

Ondanks de plaat een belangrijk onderdeel is, blijft een topontwerp wat ons betreft de allerbelangrijkste factor bij een award. Om dit in optimale banen te leiden is een custom-made ook inclusief de vormgeving. Ten eerste omdat we van huis uit gepassioneerde ontwerpers zijn die fraaie producten willen maken. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring om te weten aan welke technische eisen beeldmateriaal moet voldoen. We zien de mogelijkheden om er altijd het beste uit te kunnen halen.

Voor de overduidelijkheid… We maken uiteraard geen platenawards na met beeldmateriaal dat niet van jou kan zijn. Bij het uploaden van je tekst en beeld ben je altijd zelf verantwoordelijk voor wat je ons aanlevert. Klik hier voor onze voorwaarden.

Na je bestelling ontvang je een link naar ons basisformulier waar je je tekst- en beeldmateriaal naar toe kunt sturen. Je kunt er zaken invullen zoals songtitel, artiest, producer, de componist, de oorkonde, etc. Ook kun je daar je eventuele opmerkingen of wensen doorgeven zodat we hier rekening mee kunnen houden.
Met die gegevens en bestanden gaan wij aan de slag om een eerste proef te maken. Dat (pdf) voorbeeld krijg je overigens binnen twee werkdagen. Hierna volgt een eventuele correctiefase totdat je uiteindelijk helemaal tevreden bent. Na je definitieve akkoord gaan we de plaat  maken en verzenden.

Gemiddeld vijf werkdagen.
Nadat je hebt aangeleverd, streven wij ernaar om binnen twee werkdagen een eerste proef naar je te mailen. Daarna hebben we gemiddeld één dag nodig voor eventuele correctieronden totdat het ontwerp helemaal akkoord is. De volgende (vierde) dag gaan we de plaat uiteindelijk maken en aanbieden bij de post. De verzending duurt normaal gesproken één werkdag.
Werkdagen lopen voor de overduidelijkheid van maandag t/m vrijdag.
Bestel je dus op zaterdag, dan gaan we er maandag direct mee beginnen.

Het kortste antwoord hierop is simpelweg productietijd.

Inmiddels hebben we 4 Thema platen. De klassiek ogende Seventies (die je hiernaast ziet), de Nerdyman, Heavyduty en Cupido.
Om één van deze Thema’s te maken gebruiken we verschillende programma’s en templates die we hiervoor hebben ontwikkeld. De vormgeving staat bij ieder thema hierdoor op een vaste plaats en kan niet gewijzigd worden. Uiteraard de teksten wel. En naast de aangeleverde info (artiest, songtitel, etc.) is het mogelijk om een eigen afbeelding op de plek van de hoes te plaatsen.

Onze overige producten zijn allemaal Custom-made.
Omdat de vormgeving hiervan nog helemaal open ligt hebben we ook meerdere beeldbestanden, fonts of een logo van je nodig die we verwerken in de achtergrond en het label. Hierdoor krijg je een hele persoonlijke ‘plaat-op-maat’.

De benodigde productietijd zit dus veelal in het ontwerp. Het is immers de bedoeling dat je iets fraais aan de muur hebt hangen waar je niet op uitgekeken raakt. We zijn van huis uit (academisch) geschoolde ontwerpers en weten wat de (on)mogelijkheden zijn. Dat maakt het verschil in een gemiddeld en het meest haalbare ontwerp.

Voordat de CD zijn intrede deed werd muziek in het vorig millennium uitgebracht op vinyl. Dat ging op een LP van 12 inch (ongeveer 30 cm) waar meerdere nummers van de artiest op stonden; het zogenaamde ‘album’. Singles hadden een formaat van 7 inch (ongeveer 18 cm) waar de top 40 hits op terecht kwamen. Van de meeste artiesten kwam eerst de hit (of meerdere hits) op single uit en daarna pas het album. Sommige ‘one day hit wonders’ zijn ook alleen op single uitgebracht.
Een single en een lp hadden allebei een label die in diameter beiden even groot zijn. Een single had meestal wel weer een groter gat in het midden; oorspronkelijk bedoeld voor platenwisselaars (denk bijvoorbeeld aan een jukebox). Om deze op je eigen pick-up, platenspeler of draaitafel af te draaien had je weer een zogenaamde adapter nodig.

Als basis gebruiken wij dus een originele vinyl single die we in de volgende formaten verwerken:
Een Themaplaat heeft een zichtgrootte van 20 x 29 cm. De lijst van een themaplaat is 32,6 cm hoog bij 23,8 cm breed.
De One is 23 x 31,5 cm groot. De Two is 27 cm x 36 cm. De Three heeft een afmeting van 31,5 x 47 cm en de Four is 40 x 56 cm groot.
Alle (plexiglas) lijsten zijn voorzien van een ophanghaak.

Dat is geen probleem. Zonder meerkosten voorzien wij de custom-made uitvoeringen van een gold-plated CD i.p.v. een ‘gouden’ plaat. Je kunt dit bij je bestelling aangeven.

Ja, dat is mogelijk. Je krijgt na je bestelling een link waar je de plaatgegevens kunt invullen. Daar kun je ook een afbeelding meesturen. Wij plaatsen die dan op de plek waar het hoesje staat.
Heb je nog andere wensen?
Dan kunnen wij die tegen dtp tarief (€ 12,50 per 10 minuten) voor je uitvoeren.
Heb je nog meer wensen?
Dan ben je eigenlijk met een Custom-made ‘plaat op maat’ gewoonweg goedkoper uit.

Onze klanten hebben meestal een enkele gebeurtenis te vieren. Voor ons staat een single daar het dichtst bij.
Daarnaast beschikt niet iedereen over geweldig beeldmateriaal waarop onze formaten zijn gebaseerd; omdat het doorsnee materiaal in lage resolutie wordt aangeleverd. Het grotere LP formaat is pas interessant wanneer iemand over serieus beeldmateriaal beschikt; in hoge resolutie.
De kosten voor een LP versie liggen ook een stuk hoger door de productie- en verzendkosten. Voor de verzending heb je bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal nodig van minimaal 50 x 70 cm. En uit ervaring weten we dat, ondanks de platen goed worden verpakt met schokwerend materiaal, er vaak problemen tijdens transport ontstaan en awards kapot aankomen. Dat geeft ‘gedoe’. We gebruiken dus voorlopig alleen singles met lijsten die in verhouding staan; zodat de plaat er niet krap in oogt of bij het grootste formaat gaat ‘zweven’.

Nee, we leveren geen losse gouden platen als ‘deelfabricaat’.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Wil je meer weten? Zoek dan even contact. Mail even via ons contactformulier of bel met 06 51905434. We helpen je graag verder.

×