Home»FAQ

FAQs

De meest gestelde vragen… en de antwoorden.

Mijn Gouden Plaat maakt In-House awards om een prestatie of gebeurtenis te vieren. Bijvoorbeeld voor de lancering van je song of album, het aantal behaalde streams van je muziek of podcast, een trouwerij, verjaardag of jubileum… het zijn vaak persoonlijke mijlpalen die ermee beloond worden.

We hebben hiervoor zogenaamde Thema platen en Custom-made platen.

Themaplaten gaan op basis van templates waarbij de vormgeving vastligt. Bij Custom-made platen ligt het design (op het formaat na) helemaal open en gaan onze ontwerpers voor je aan de slag om een zo fraai mogelijke award op maat te maken.

Op al onze producten wordt standaard een single geleverd. (Deze plaat is dus niet geprint.) Hiervoor (her)gebruiken we originele ‘oldskool’ 45 toeren singles uit het vorig millennium die in een aantal lagen ‘goud’ wordt gecoat zodat hij aan z’n tweede leven kan beginnen. Het resultaat oogt als lichtglanzend matgoud.

Bij custom platen kan er tegen meerprijs tevens gekozen worden voor een schitterende high-end single of LP. Deze zijn gelamineerd door middel van een gemetaliseerde goud- of platinumfolie van topkwaliteit. De LP is alleen verkrijgbaar in ons grootste formaat; de FOUR.

Ondanks de plaat een belangrijk onderdeel is, blijft een topontwerp wat ons betreft de allerbelangrijkste factor bij een award. Om dit in optimale banen te leiden is een custom-made ook inclusief de vormgeving. Ten eerste omdat we van huis uit gepassioneerde ontwerpers zijn die fraaie producten willen maken. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring om te weten aan welke technische eisen beeldmateriaal moet voldoen. We zien de mogelijkheden om er altijd het beste uit te kunnen halen.

Voor de overduidelijkheid… We maken uiteraard geen platenawards na met beeldmateriaal dat niet van jou kan zijn. Bij het uploaden van je tekst en beeld ben je altijd zelf verantwoordelijk voor wat je ons aanlevert. Klik hier voor onze voorwaarden.

Om je informatie door te kunnen geven ontvang je na je bestelling een link naar ons formulier waar je je tekst- en beeldmateriaal naar toe kunt sturen. Het is een basisformulier voor zowel de Thema- als Custom-made awards waarin je de nodige zaken kunt invullen voor de award. Zoals de songtitel, artiest, producer, de componist, de oorkonde, etc. Tevens kun je daar eventuele opmerkingen of wensen doorgeven of zaken waar we rekening mee moeten houden.
Met die gegevens en bestanden kunnen wij aan de slag om een eerste proef te maken, die je binnen 48 uur, (na het aanleveren van je materiaal) in je mail kunt verwachten.
Daarna volgt nog een eventuele correctiefase totdat je uiteindelijk helemaal tevreden bent, zodat we (na je definitieve akkoord) jouw award kunnen gaan maken en verzenden.

Gemiddeld vijf werkdagen.
Nadat je hebt aangeleverd, streven wij ernaar om binnen twee werkdagen een eerste proef naar je te mailen. Daarna hebben we gemiddeld één dag nodig voor eventuele correctieronden totdat het ontwerp helemaal akkoord is. De volgende (vierde) dag gaan we de plaat uiteindelijk maken en aanbieden bij de post. De verzending duurt normaal gesproken één werkdag.
Werkdagen lopen voor de overduidelijkheid van maandag t/m vrijdag.
Bestel je dus op zaterdag, dan gaan we er maandag direct mee beginnen.

Voordat de CD zijn intrede deed werd muziek in het vorig millennium uitgebracht op vinyl. Dat ging op een LP van 12 inch (ongeveer 30 cm) waar meerdere nummers van de artiest op stonden; het zogenaamde ‘album’. Singles hadden een formaat van 7 inch (ongeveer 18 cm) waar de top 40 hits op terecht kwamen. Van de meeste artiesten kwam eerst de hit (of meerdere hits) op single uit en daarna pas het album. Sommige ‘one day hit wonders’ zijn ook alleen op single uitgebracht.

Een single en een lp hadden allebei een label die in diameter beiden even groot zijn. Een single had meestal wel weer een groter gat in het midden; oorspronkelijk bedoeld voor platenwisselaars (denk bijvoorbeeld aan een jukebox). Om deze op je eigen pick-up, platenspeler of draaitafel af te draaien had je weer een zogenaamde adapter nodig.

Als basis gebruiken wij dus een singleformaat die we in de volgende formaten verwerken:
Een Themaplaat heeft een zichtgrootte van 20 x 29 cm. De lijst van een themaplaat is 32,6 cm hoog bij 23,8 cm breed.
De One is 23 x 31,5 cm groot. De Two is 27 cm x 36 cm. De Three heeft een afmeting van 31,5 x 47 cm en de Four is 40 x 56 cm groot.
Alle (plexiglas) lijsten zijn voorzien van een ophanghaak.

Nee* Uiteraard mag iedereen zelf afwegen of het ontvangen van een award nu om de prestatie gaat, of op welke manier de plaat gemaakt is. Maar dat zit vaak tussen je oren. Wanneer mensen het verschil niet zien en/of vragen of ‘ie nou van echt goud is’ heb je immers hetzelfde eindresultaat.

Om een gouden plaat van 14, 18 of 24 karaats te maken heb je de moedermal nodig die wordt gebruikt bij het persen van vinylplaten. Deze mal is gemaakt van een metaalsoort en metaal kun je veredelen zoals dat mooi heet… Door middel van elektrolyse wordt er dus een flinterdun laagje koper, brons, goud of platina op de metalen mal aangebracht die deze truuk doet. Het kost zo’n 200 euro om één LP te vergulden.

Door de loop der jaren zijn er dus andere wegen ontwikkeld die naar dezelfde ‘look & feel’ leiden en goedkoper zijn. Wij leveren dus, naast onze standaardplaat, een schitterende high-end variant; zoals deze ook in Amerikaanse Awards worden verwerkt. Wat ons betreft zal de prestatie/waardering daar niet minder van worden.

*) Wil je alsnog meer info over een verguld exemplaar?
Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Ja hoor. Je krijgt na je bestelling een link waar je de plaatgegevens kunt invullen. Daar kun je ook een afbeelding meesturen. Wij plaatsen die dan op de plek waar het hoesje staat.
Heb je nog andere wensen?
Dan kunnen wij die tegen dtp tarief (€ 12,50 per 10 minuten) voor je uitvoeren.
Heb je nog meer wensen?
Dan ben je eigenlijk met een Custom-made ‘plaat op maat’ gewoonweg goedkoper uit.

Nee, we leveren geen losse gouden platen als ‘deelfabricaat’.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Wil je meer weten? Zoek dan even contact. Mail even via ons contactformulier of bel met 06 51905434. We helpen je graag verder.

×